tirsdag den 12. juli 2011

Outpost

Dagens bud på en nazizombiefilm er den engelske 'Outpost' fra 2009, hvori videnskabsmanden Hunt hyrer en gruppe lejesoldater til at eskortere ham ned i en gammel østeuropæisk bunker. Tilsyneladende en nem opgave - men da de finder ud af, at bunkeren er blevet brugt af nazisterne som laboratorium for genoplivningsforsøg, og at en flok udøde SS'er stadig holder til i området, kompliceres missionen en anelse.


SS'erne i 'Outpost' starter som en slags spøgelser, som pludselig kan dukke op og forsvinde igen, når lyset blinker.
De bliver dog mere zombieagtige mod filmens nervepirrende slutning, hvor de overlevende lejesoldater skal lokke SS'erne fra skoven og ned i bunkeren, så Hunt kan standse dem med den generator, der i sin tid fik dem til at rejse sig fra de døde.

'Outpost' er en spændende lille film med få skuespillere og enkelte locations.
Især fundet af en mystisk KZ-agtig overlevende nede i bunkeren får os til at holde interessen - for hvem er han, og hvor længe har han egentlig ligget dernede?


Det er den første film produceret ved Black Camel Pictures. Det skotske ægtepar bag selskabet pantsatte deres hus for at rejse de 200.000 £, som skulle finansiere filmen. Heldigvis blev 'Outpost' en stor succes og en efterfølger er da også på vej.


'Outpost: Black Sun' vil som sin forgænger være instrueret af Steve Barker.
Desuden arbejder Black Camel Pictures på 'Zombie Musical', som ser ud til at blive en noget anderledes tilgang til genren. Spændende!

'Outpost' gav mig i øvrigt et glædeligt gensyn med Michael Smiley, som spiller en af lejesoldaterne - alene hans hardcore nordirske accent er værd at se filmen for. Han er kendt i zombiesammenhæng for sin cameo i 'Shaun of the Dead' som en levende død version af det rytmiske cykelbud Tyres fra tv-serien 'Spaced', som Simon Pegg og Edgar Wright lavede sammen før zombiekomedien.
Tyres er herren med høretelefoner og gul kasket:

1 kommentar:

Allan Sørensen sagde ...

Jeg elsker 'Spaced' og var færdig af grin da Tyres pludselig dukkede op i 'Shaun of the Dead'.

Send en kommentar