tirsdag den 15. marts 2011

'[REC]' vs 'Quarantine'

Traileren til 'Quarantine 2: Terminal' er netop kommet online, så her kommer et par ord om denne amerikanske zombieserie samt dens spanske forlæg, '[REC]'.Jeg så '[REC]' sammen med min gode ven Hans Lange på NatFilm Festival 2008 i Århus, og den gjorde et stort indtryk. Det er en fantastisk spændende og uhyggelig film, som for alvor var med til at vække min interesse for zombiegenren.
John Erick Dowdles 'Quarantine' er så godt som en præcis genindspilning af originalen, og det er jo ganske fint, når nu amerikanerne åbenbart ikke gider interessere sig for udenlandske film. 
If it aint broken, don't fix it! 


Både '[REC]' og 'Quarantine' tjente budgettet så rigeligt ind, så selskaberne satte gang i hver deres fortsættelse. Mens de første film var nærmest identiske, tager '[REC] 2' og 'Quarantine 2: Terminal' imidlertid hver deres drejning.

Som det ses i traileren for 'Quarantine 2: Terminal' er handlingen flyttet udenfor den boligblok, som er under karantæne i etteren. Epidemien har tilsyneladende spredt sig, og passagererne i et fly står nu for tur.
Det er den erfarne manuskriptforfatter John Pogues debut som instruktør.

'[REC] 2', der ligesom '[REC]' er skrevet og instrueret af Jaume Balagueró og Paco Plaza, er derimod en mere direkte fortsættelse. Den starter umiddelbart efter etteren og foregår også i samme boligblok, hvor en specialstyrke sendes ind for at kontrollere situationen. 


Specialstyrken har monteret kameraer i deres hjelme, hvilket giver '[REC] 2' det samme såkaldte "found footage"-look, som var med til at gøre '[REC]' (og 'Quarantine') så velfungerende - og som åbenbart er fuldstændigt fraværende i 'Quarantine 2: Terminal'.

Yderligere to '[REC]'-film er under udarbejdelse - den første får premiere senere på året, og den anden i 2012. 
Denne gang har duoen bag delt sig; Jaume Balagueró instruerer '[REC] Génesis'; en prequel, som vil dokumentere, hvad der fandt sted i den skumle taglejlighed før begivenhederne i '[REC]'. Og Paco Plaza instruerer den fjerde og tilsyneladende afsluttende film; '[REC] Apocalypse', hvori infektionen spredes yderligere.


Jeg har desværre endnu ikke set '[REC] 2', som af nogle er blevet kaldt den bedste zombiefortsættelse siden 'Dawn of the Dead'. Det lyder jo lovende, så måske bliver det til et lille maraton, når 'Quarantine 2: Terminal' udkommer direkte til videomarkedet inden længe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar