mandag den 16. maj 2011

Ungdomszombiedrama

Jeg har netop brugt et herligt kvarter i selskab med noget så sjældent som et ungdomsdrama med zombier. Kortfilmen 'I Love Sarah Jane', som jeg fandt via Zombier.dk, er en australsk produktion fra 2008, og den er herlig.
Persongalleriet er småt, bestående af fem unge mennesker og en midaldrende zombie. Nærmere detaljer om handlingen vil jeg ikke røbe.

Jeg vil dog vise et screenshot (betragt det som en appetitvækker) fra filmens intro, hvor en dreng cykler igennem et hærget, mennesketomt parcelhuskvarter. Han suser gennem tågen, men man kan lige akkurat se, han kører igennem en person, hvis over- og underkrop er adskilt med en meters afstand. 


Genialt!

Det er første gang, jeg ser en zombiekortfilm - i hvert fald en nævneværdig én af slagsen - men det kunne jeg sagtens blive forfalden til. 'I Love Sarah Jane' behandler sin enkle historie med stor respekt, men lader os samtidig få vores splat i form af eksempelvis de obligatoriske haveredskaber - dog ingen motorsav.

Vi får ingenting at vide om de apokalyptiske årsager, hvilket gør at historien passer godt ind i velkendte universer som eksempelvis '... of the Dead' eller 'The Walking Dead'.

3 kommentarer:

Helena sagde ...

Tusind tak for en fed blog, som jeg med glæde følger. 'I Love Sarah Jane' er da et friskt pust i Zombie verdenen, har i hvert fald ikke set noget lignende (: Hende der spiller Sarah, er det ikke hende der spiller Alice i Tim Burton's Alice i Eventyrland?

Jesper Pedersen sagde ...

Tak for det, Helena:)
Det er nemlig præcis hende, der spiller Alice... og som bonusinfo, kan jeg fortælle dig, at instruktøren, Spencer Susser, snart spillefilmdebuterer med 'Hesher' med Joseph Gordon-Lewitt og Natalie Portman: http://www.youtube.com/watch?v=HXKRKpvv3SU

Helena sagde ...

Det lyder da helt vildt godt, og den ser bestemt ikke kedelig ud (:

Send en kommentar