tirsdag den 22. februar 2011

'House of the Dead' 1 & 2

Hvis ordet "blasfemi" kan bruges om noget så djævelsk som zombier, ville inkarnerede fans sikkert råbe det så højt de kunne. Men det ændrer ikke på, at de første zombiefilm jeg har set efter åbningen af min nye blog er:


Uwe Bolls spilfilmatisering 'House of the Dead' fra 2003 er ikke ligefrem velset. På Rotten Tomatoes' liste over de 100 dårligst anmeldte film mellem 2000 og 2009 er den nummer 42, og på TIMEs top 10 over værste spilfilm nogensinde, holder den førstepladsen.


Begge lister domineres i øvrigt af instruktørens andre værker.'House of the Dead' handler om en flok unge mennesker, som skal til et rave på Isla de la Muerte, og for at gøre en lang historie kort lever Dødens Ø op til sit navn!
Jeg var godt underholdt af denne min første Uwe Boll-oplevelse, hvilket kan skyldes, at forventningerne var skruet helt i bund.

Få af skuespillerne er decideret dårlige - og det er flot klaret, manuskriptet taget i betragtning. Replikken "This book looks old - maybe it can help us!" og en udveksling som denne "You did all this to be immortal! Why?" hvortil der svares: "To live forever!"taler vist for sig selv.
Filmen er generelt usammenhængende. Der går lang tid, før vi kommer ind i selve "House of the Dead", og da det endelig sker, bliver vi trukket alt for hurtigt rundt i værelser, kælderrum og hemmelige gange. Jeg har aldrig prøvet computerspillene, men jeg fornemmede en masse indforståethed; detaljer, som ikke blev udnyttet optimalt.

'House of the Dead 2' fra 2005 har ikke meget at gøre med sin forgænger.Ellie Cornell gentager sin rolle som Jordan Casper, som nu sidder i kørestol efter en flok zombier hev begge hendes ben af i etteren. Hun er i mellemtiden blevet forfremmet fra havnebetjent til oberst.
I 'House of the Dead 2' skal et hold agenter trænge ind i det inficerede Cuesta Verde University for at finde zombien, som tog den første bid. Denne såkaldte nulgenerationszombie har forbindelse til handlingen i 'House of the Dead', men det bliver kun sporadisk nævnt.

Man kunne med fordel have lavet et reboot i stedet for en sequel, for 'House of the Dead 2' er meget bedre end 'House of the Dead'. Den indeholder tilsyneladende også flere henvisninger til spillene, men det hæmmer ikke handlingen, som det gjorde i etteren.

Skuespillet er fint, men karaktererne er også mere interessante.
Cirka halvvejs i filmen, deler agenterne sig i hold, og rundt på skolen udspilles en del spændende scener, som også indeholder nye og sjove tanker i forhold til zombiegenren. Jeg blev i den grad revet med, og det fortsatte frem til slutningen.

Mark Altman som skrev og producerede begge 'House of the Dead'-film arbejdede sidenhen på en tredje film, men den endte med at blive til filmen 'Dead and Deader', som ikke har noget med franchisen at gøre.

4 kommentarer:

frkmus.dk sagde ...

Jeg har ik set nr 2, men har da klart set værre film end House of the dead 1.
Må se om jeg kan finde 2 på dvd et eller andet sted.

Hilsen Gitte

Jesper Pedersen sagde ...

Jeg er glad for, jeg ikke er den eneste:)
Den koster 59 kroner på Laserdisken.dk - men ellers er det nok også sådan én man kan være heldig at falde over i Blockbusters byttebørs.

Hilsen Jesper, ZOMBIEliv

Anonym sagde ...

Jeg stod selv i Blockbuster for et par uger siden og dvælede lidt ved House of the Dead II. Jeg fravalgte den dog til fordel for the Cavern 2. Men, men, men: Hvis den er bedre end 1'eren er der da håb. Og på ét punkt må man da også hylde Uwe Boll: Hans ihærdighed. Han er vel ved at blive lidt kult.. Glæder mig til næste besøg i videobiksen:-)

PS! Dead and Deader stinker.

Jesper Pedersen sagde ...

Jeg synes, den var fyldt med gode idéer, så køb den endelig. Ellers kan du sælge den videre til mig... jeg ejer nemlig ikke selv et eksemplar at klamre mig til:)
'Dead and Deader' forsøgte jeg mig med, men ja, det så lidt for stinkende ud. Zombier der bløder grønt splat bliver aldrig rigtigt min favorit.

Send en kommentar